Forum Astral Projection Malaysia
Silalah Login dahulu atau Register sebagai Ahli Komuniti Astral untuk mendapatkan manfaat yang penuh dari Forum dan berkenalan serta berkomunikasi sesama Ahli Komuniti Astral..


Selamat datang kepada semua Penjelajah Astral!
 
Astral PortalHomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsLog inRegister
Share | 
 

 Haiwan Kesayangan Anda

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin


Posts: 92
Join date: 04/11/2010
Age: 28
Location: Negara Atas Awan

PostSubject: Haiwan Kesayangan Anda   15th November 2010, 8:54 am

Baru-baru ni lepas aku dah boring bela hamster, aku terhadiahkan kepada diriku IKAN TOMAN la plak nohhh...
aku beli 2 ekor anak-anak toman yang buas dan nakal ni..

ikan toman aku sebijik macam dalam gambar kat bawah:

My Channa Marulioides (Emperor Snakehead @ Toman Bunga)








aku kutip gambo dari laman web My Channa Marulioides (emperor snakehead @ toman bunga) Journal

p/s: Kredit diberikan kepada pemilik thread/topik/web tersebut



Back to top Go down
View user profile http://astralcommunity.clubdiscussion.com
Admin
Admin
Admin


Posts: 92
Join date: 04/11/2010
Age: 28
Location: Negara Atas Awan

PostSubject: Re: Haiwan Kesayangan Anda   16th November 2010, 1:20 pm

yaaaaa...dan hari ni aku berjaya menghadiahkan diriku dua ekor toman bunga lagi..tunggu la dah besar2 sikit aku tgkap gambor dorang...
kecik2 ni tak nampak sangat nohhh...tapi yang pasti aku sangat puas hati..thanks to my friend wira sebab tunjukkan aku jalan ke tempat yang menjual ikan toman tuh..thanks jugak kat bini aku sebab susah payah cari ikan tu dengan aku hari tu..
plan aku lepas ni nak beli akuarium BESAR sikit and then tambah lagi beberapa ekor IKAN NAGA plak...
huahahaha!!!

so sebagai tribute dekat wira, aku lampirkan gambo ikan toman harimau beliau...cekedaut!

Toman Harimau Wira





Last edited by Admin on 16th November 2010, 2:11 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile http://astralcommunity.clubdiscussion.com
Admin
Admin
Admin


Posts: 92
Join date: 04/11/2010
Age: 28
Location: Negara Atas Awan

PostSubject: Re: Haiwan Kesayangan Anda   16th November 2010, 2:05 pm

yang pasti ikan toman sememangnya sejenis haiwan peliharaan yang paling menarik pernah aku bela..
buas, ganas, takde sivik..perghhh...
kalau aku tak pegi rumah wira hari tu memang aku pon tak tahu yang toman ni best giler kalau bela..
ianya haiwan yang RARE, sebab kebanyakan kedai yang aku pegi susah nak jumpa ikan ni..
kalau ada pun dah tinggal 2-3 ekor je..tapi memang komfom, lepas ni aku nak beli akuarium yang besar sikit, dan aku nak beli 4-5 ekor
ikan naga plak..cun tuuu..

nak tau betapa cantiknya ikan ni, tengok video kat bawah..


Ikan Naga Makan Cicak



Back to top Go down
View user profile http://astralcommunity.clubdiscussion.com
Admin
Admin
Admin


Posts: 92
Join date: 04/11/2010
Age: 28
Location: Negara Atas Awan

PostSubject: Re: Haiwan Kesayangan Anda   17th November 2010, 3:35 pm

yaaa...akhirnya!
aku dah pun beli satu akuarium yang besar untuk ikan toman bunga aku..
walaupun mahal sikit, tapi takpe laaa..
nak wat cmne..aku dah sampai kat kedai tu, alang-alang baik la aku angkat aje..
ingatkan harga tuh sekali dengan penutupnya...rupa-rupanya harga akuarium aje...
perghhh,...mahal giler...
aku kenangkan nak patah balik ke kedai lain tu yang aku malas nak fikir lagi dah..
beli aje la..

ape-ape pun memang puas hati...akuarium dah besar sikit...nampak la ikan tu membesar depan mata..
kalau tak tu...akuarium cinonit aje..alahai...letak barang hiasan sikit, dah penuh...
tak mengembangkan kreativiti aku langsung..heheheh..
kedai tu takde la semua pun mahal...ade jugak la yang murah-murah macam wayar oksigen tuh, dia bagi semeter 50 sen aje...
hmmm...ok la..

ikan aku dah pandai makan ikan kecik-kecik dah...yang selalu orang panggil 'gapi longkang' atau 'ikan longkang' atau 'ikan sibuk' tu laaa..
dulu makan cacing ais je..sekarang kalau sehari, ada la dalam 12 ekor ikan gapi longkang tu dorang balun...
haruuuu...
tengah kecik ni boleh la aku kasi ikan longkang..dah besar esok?huahaha!
dah la aku beli 4 ekor plak tuh!
ni pon ade planning nak beli ikan naga plak..dan nak tambah lagi sekor ikan toman bunga!
mau tercabut sendi lutut aku cari duit semata-mata nak bagi dorang makan...
hahaha...ape-ape pon ikan ni memang comel...ganas... brutal...sadis...impak maksima...Very Happy Very Happy Very Happy

Back to top Go down
View user profile http://astralcommunity.clubdiscussion.com
Admin
Admin
Admin


Posts: 92
Join date: 04/11/2010
Age: 28
Location: Negara Atas Awan

PostSubject: Re: Haiwan Kesayangan Anda   18th November 2010, 9:22 am

Ni gambar ikan toman aku mase baru aku beli 2 ekor je..akuarium pon kecik je lagi ni..



Ni plak dia tengah menyorok la konon...



haaa...ni time aku dah beli 4 ekor..dah bagi akuarium yang besar sikit dah..




tapi sory la..gambar sangat KURANG JELAS sebab pakai kamera henpon lama..2 megapiksel aje..heheh..




Back to top Go down
View user profile http://astralcommunity.clubdiscussion.com
Admin
Admin
Admin


Posts: 92
Join date: 04/11/2010
Age: 28
Location: Negara Atas Awan

PostSubject: Re: Haiwan Kesayangan Anda   23rd November 2010, 1:55 pm

arghhh!!!!!

aku fedup!

aku dah cuba usaha sedaya upaya cari tips-tips penjagaan IKAN NAGA @ Ikan Palmas tapi tak jumpa!
yang aku jumpa forum2 yang membincangkan tentang ikan ni tapi dalam bahasa indonesia..aku tak paham weh!

bukan ape..aku baru je tadi beli ikan naga 4 ekor..cun tuuu!!!

ni contoh gambar ikan naga aku..cuma ikan naga aku kecik lagi dari yang ni...gambar kat bawah ni aku bagi sebagai contoh aje..cute abeh nohhh!



Yang ni dah bercampur-campur...aku punya ala-ala yang warna perang (brown) tu la...


Yang ni dari jenis albino...tetap cute seh!






Back to top Go down
View user profile http://astralcommunity.clubdiscussion.com
Admin
Admin
Admin


Posts: 92
Join date: 04/11/2010
Age: 28
Location: Negara Atas Awan

PostSubject: Re: Haiwan Kesayangan Anda   23rd November 2010, 3:20 pm

macam ni la rupa ikan naga aku nohhh...

pi usya kat channel video aku kat dalam Lepak.tv..
satu hosting yang menawarkan untuk memuat naik video-video kegemaran korang...
nak grab video dari youtube pon boleh nohhh...


Klik kat sini-----> Ikan Naga


Back to top Go down
View user profile http://astralcommunity.clubdiscussion.com
Admin
Admin
Admin


Posts: 92
Join date: 04/11/2010
Age: 28
Location: Negara Atas Awan

PostSubject: Re: Haiwan Kesayangan Anda   24th November 2010, 9:42 am

ikan naga aku makan apa saja yang aku letakkan kat dalam akuariumnya...
aku letak cacing ais dorang sebat, aku letak cacing kering dorang sapu, aku letak nugget ayam ramli pon dorang ngap jugak!
heheh...memang senang betol jaga anak-anak ikan naga ni berbanding anak-anak ikan toman bunga aku yang hanya makan ikan gapi longkang atau cacing ais aje..kalau aku buh nugget dengan cacing kering, boo layan aje ikan-ikan toman tuh...menyirap aje aku..
ape-ape pon ikan-ikan ni memang aku suka betol la..susah betol nak cari...ikan-ikan yang RARE...haha...

Back to top Go down
View user profile http://astralcommunity.clubdiscussion.com
juaratempur
Moderator
Moderator


Posts: 1
Join date: 16/11/2010

PostSubject: Re: Haiwan Kesayangan Anda   24th November 2010, 10:13 am

waklu Sleep Sleep Sleep
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Posts: 92
Join date: 04/11/2010
Age: 28
Location: Negara Atas Awan

PostSubject: Re: Haiwan Kesayangan Anda   24th November 2010, 10:43 am

jangan spam wes...nanti aku ban kang...huahaha! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile http://astralcommunity.clubdiscussion.com
Admin
Admin
Admin


Posts: 92
Join date: 04/11/2010
Age: 28
Location: Negara Atas Awan

PostSubject: Re: Haiwan Kesayangan Anda   24th November 2010, 11:27 am

ape-ape hal pon...korang boleh tengok channel video aku kat lepak.tv..


klik aje kat sini nohhh----------------> Emperorsnakehead's Videos
Back to top Go down
View user profile http://astralcommunity.clubdiscussion.com
Admin
Admin
Admin


Posts: 92
Join date: 04/11/2010
Age: 28
Location: Negara Atas Awan

PostSubject: Re: Haiwan Kesayangan Anda   24th November 2010, 3:29 pm

nanti bila dah lama sikit aku bela ikan-ikan ni, aku akan bukukan tips-tips dan panduan penjagaan dalam bentuk e-book..
kalau ada permintaan, aku jual la nanti..yes..


Back to top Go down
View user profile http://astralcommunity.clubdiscussion.com
Admin
Admin
Admin


Posts: 92
Join date: 04/11/2010
Age: 28
Location: Negara Atas Awan

PostSubject: Re: Haiwan Kesayangan Anda   25th November 2010, 2:21 pm

sedih betul aku bila 2 ekor ikan toman aku mati...
aku agak sebab selalu jatuh dari baldi masa nak tukar air..so mungkin tulang dia patah ke, berlaku pendarahan dalaman ke..
ye la..tau2 aje dah keras..aduh...rugi dah satu hal..tensen lagi..bukan senang nak dapat stok toman kat sini..

Back to top Go down
View user profile http://astralcommunity.clubdiscussion.com
Admin
Admin
Admin


Posts: 92
Join date: 04/11/2010
Age: 28
Location: Negara Atas Awan

PostSubject: Re: Haiwan Kesayangan Anda   6th December 2010, 9:37 am

aku dah beli lagi dua ekor toman bunga sebagai pengganti!
heheheh..

Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://astralcommunity.clubdiscussion.com
Admin
Admin
Admin


Posts: 92
Join date: 04/11/2010
Age: 28
Location: Negara Atas Awan

PostSubject: Re: Haiwan Kesayangan Anda   16th December 2010, 1:25 pm

ikan-ikan aku dah semakin membesar..
jawabnya lepas ni nak kena beli tank lebih dasat la..
uuuuuu...
Back to top Go down
View user profile http://astralcommunity.clubdiscussion.com
 

Haiwan Kesayangan Anda

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

 Similar topics

-
» Maklumbalas Anda

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Astral Projection Malaysia ::  :: -